јан 19

ДАВИД ДОПЛИВАО ПРВИ

Давид Шешевић победник богојављенског пливања за Часни крст 2019. године

Давид Шешевић победник богојављенског пливања за Часни крст 2019. године

Прослава великог хришћанског празника Богојављења и традиционално пливање за Часни крст одржано је и ове године на Градском купалишту „Штранд“. Ова манифестација се одржава 7. пут за редом и из године у годину постаје све масовнија и успешнија.

Богојављенско пливање за Часни крст организује Завичајно удружење Срба „Коријени“ из Сомбора, уз подршку града Сомбора и  Спортског савеза града Сомбора.

Великом броју Сомбораца који су се окупили на „Штранду“, како би подржали ову манифестацију, придружили су се и заменик градоначелнице Антонио Ратковић и градска већница за спорт и омладину Антонија Нађ Косановић.

За пливање за Часни крст ове године пријавило се 28 пливача међу којима је учешће узела и једна жена, Соња Антић. Најмлађи пливач Милош Јосић је 2004. годиште, а најстарији Чедомир Стојшић 1938. годиште. До Часног крста први је допливао седамнаестогодишњи Давид Шешевић којем је ово друго учешће на овом догађају.

Пливање за Часни крст први пут у Сомбору је организовано 2012. године, када се такмичило 12 пливача, да би се наредних година број учесника повећавао.

Богојављење је хришћански празник којим се обележава Христово крштење на реци Јордан и јављање Бога у виду голуба са речима: „Ово је син мој и њега послушајте“.

Званична интернет презентација