окт 04

ГРАЂАНИ КРЕИРАЈУ БУЏЕТ ЗА 2019. ГОДИНУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ“

Град Сомбор и ове године спроводи пројекат „Партиципативно буџетирање“ у оквиру којег грађани имају могућност да својим предлозима пројеката креирају буџет за 2019. годину.

Упитници за прикупљање пројектних идеја биће, до 10. октобра, достављени свим домаћинствима у граду и сомборским селима, а биће доступни и у Градском услужном центру, Трг цара Уроша 1, Сомбор (приземље Жупаније). Своје пројектне идеје и предлоге грађани могу доставити и попуњавањем електронског  упитника који ће  од 10. октобра бити доступан на овом сајту.

Предлози пројеката требало би да се односе искључиво на објекте, односно потребе, у надлежности ГРАДА, јер се финансирање обезбеђује из средстава буџета остварених наплатом пореза на имовину.

Кутије за прикупљање предлога пројеката биће постављене у просторијама свих градских и сеоских месних заједница, а у појединим МЗ и на другим локацијама.

Осим у просторијама МЗ „Нова Селенча“,  кутије ће бити постављене и у  Дому пензионера у Геронтолошком центру, објекту ПУ „Вера Гуцуња“ у Спортској улици и  маркету „Аман плус“ (бивши „Самоизбор“).

У МЗ „Црвенка“, кутије ће бити постављене и у насељу „Гоге“ у улици Старине Новака у продавници „МД“ и на Чонопљанском путу у продавници „Стоп шоп“.

У МЗ „Стара Селенча“, грађани ће предлоге пројеката моћи достављати и у Дому културе у насељу Буковац,  самопослузи „“PerSu“ у улици  Јована Поповића и објекту Геронтолошког центра –  Дом за негу и стара  лица на Апатинском путу.

У МЗ „Селенча“ кутије ће бити постављене и у приградским  насељима –  Лугово у продавници „Hermes 025“, Лугово 58  и Жарковцу у  пекари „Gracia“ у улици Цара Лазара 17.

У сарадњи са секретарима месних заједница, уколико буде потребно,  кутије за прикупљање предлога пројеката, биће постављене и на другим локацијама.

ПРЕДЛОЗИ ПРОЈЕКАТА СЕ ДОСТАВЉАЈУ ОД 10. ДО 20. ОКТОБРА (до 14.00 часова).

Послови информисања и односа са јавношћу

Предлози пројеката за ПБ 2
Званична интернет презентација