апр 12

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ДУШАНКА ГОЛУБОВИЋ УЧЕСТВУЈЕ НА XIV САСТАНКУ ГЕНЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ НАЛАС-А

Градоначелница Душанка Голубовић на 14. Састанку Генералне скупштине НАЛАС-а

Градоначелница Душанка Голубовић на 14. Састанку Генералне скупштине НАЛАС-а

Градоначелница Сомбора и председница СКГО  Душанка Голубовић  учествовала је на XIV састанку Генералне скупштине НАЛАС-а, који се одржао од 10. до 12. априла 2019. године у Скопљу, а окупила је преко 70 градоначелника, општинских стручњака и удружења локалних власти из 12 земаља чланица региона Југоисточне Европе.
Тема овог састанка представника Мреже асоцијација локалних самоуправа Југоисточне Европе била је одрживи економски развој Југоисточне Европе.

Првог дана Скупштине, градоначелница је са осталим учесницима састанка, посетила општину Велес како би поделили њихова искуства у промовисању локалног економског развоја са посебном пажњом на њен друштвени и еколошки утицај.

Поред обиласка локације и годишњег статутарног разматрања, одржана је и City-to-City  конференција која је организована у сарадњи са Програмом партнерства Светске банке за урбано партнерство. Циљ Конференције је размена искустава са Европском комисијом и представницима националних влада о потреби и могућностима укључивања локалних влада и њихових удружења у имплементацију Регионалног економског простора (МАП РЕА) Берлинског процеса.

И тема и намера овог регионалног догађаја је допринос одрживом и инклузивном локалном развоју. Учесници XIV Генералне скупштине НАЛАС-а истакли су јединство у сталним напорима како би се обезбедила безбедност, стабилност, напредак и заједнички развој у овом региону.

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација