апр 25

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СОМБОРА НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗАГРЕБА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и градоначелник Загреба Милан Бандић

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и градоначелник Загреба Милан Бандић

Tоком дводневног боравка у Загребу поводом промоције књиге „Мој Ненадић“ у издању Хрватског културно-уметничког друштва „Владимир Назор“ Сомбор, за  градоначелницу Сомбора Душанку Голубовић, Немању Сарача, члана Градског већа за културу и образовање Града Сомбора и руководство ХКУД-а, уприличен је пријем код градоначелника Загреба Милана Бандића.

Градоначелница Душанка Голубовић је свом домаћину, градоначелнику Загреба Милану Бандићу и његовим сарадницима представила моделе подршке Града Сомбора удружењима која се баве културно-уметничким радом и очувањем традиције мањинских заједница, а потом га позвала да посети Сомбор. На крају сусрета размењени су  протоколарни поклони, те је градоначелница Сомбора градоначелнику Загреба поклонила копију Повеље Слободног краљевског града из 1749. године,  једног од највреднијих архивских докумената у граду и једине сачуване Повеље на територији Аутономне покрајине Војводине.

Након пријема код градоначелника Загреба Милана Бандића, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима и руководством „Назора“ присуствовала је састанку у Хрватској матици исељеника и састанку са челницима Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске на којима градоначелница Душанка Голубовић представила Сомбор као један мултиетнички и мултиконфенсионални град који своје богатство различитости негује као својеврсни бренд града. Такође се разговарало о значају подршке коју Град пружа за рад и функционисање културно-уметничких друштава која негују културу и традицију својих заједница и таквим деловањем и манифестацијама које организују обогаћују културну понуду града.

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација