дец 21

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СОМБОРА У ПОСЕТИ ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Владимир Карановић и градски већник задужен за културу и образовање Немања Сарач

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Владимир Карановић и градски већник задужен за културу и образовање Немања Сарач

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, на позив директора Владимира Карановића, посетила је ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Сомбору.

Овом приликом градоначелници су презентовани сви радови за које је град издвојио средства за ову годину.

Директор Владимир Карановић захвалио се, пре свега, градоначелници на њеном ангажовању, а затим и целој градској управи на изузетној сарадњи и средствима која су ове године у веома значајном износу уложена у школу „Доситеј Обрадовић“.

„Ангажовањем и договором свих запослених у школи, средства су утрошена на најбољи могући начин. Само у току ове године замењено је 33 прозора, урађена расвета у дворишту, окречене учионице. Оно што је најважније опремили смо комплетно кабинет биологије са свим потребним средствима које до сада нисмо имали. Успели смо од средстава које је локална самоуправа издвојила за нас да опремимо учионице са компјутерима и видео пројектима, тако да наша деца могу на савремени начин да прате наставу“ истакао је директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Владимир Карановић, који је додао да тим који ради у школи заједно са њим има заиста много идеја како да побољшају услове и начин школовања ђака. Уз помоћ локалне самоуправе урађени су још неки пројекти са којим ће се аплицирати код виших инстанци, Министарства и Секретаријата за образовање.

„Последњег дана првог полугодишта налазимо се у ОШ Доситеј Обрадовић с обзиром да је град у буџетској 2018. години управо у  овој школи финансирао комплетно опремање кабинета биологије. До овог опремања дошло је у складу са политиком града да настави опремање основних и средњих школа на територији града, као што смо прошле године комплетно опремили кабинет за хемију у ОШ Аврам Мразовић“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и додала да је тиме коначно једна школа у граду испунила све услове за одржавање окружних такмичења. „Ове године на предлог актива директора уложена су средства за адаптацију и опремање кабинета за биологију у овој школи. За ове намене утрошено је преко милион динара, а град је осим тога за текуће одржавање издвојио око три милиона динара. Постоји још простора за улагање како у ову школу тако и у остале школе и са тим ћемо наставити и у наредном периоду“ рекла је градоначелница.

За опремање кабинета утрошено је 843.563,00 динара. Од тих средстава купљени су школска катедра са мобилним фијокаром, школска табла, интерактивна табла, три савремена микроскопа, анатомска карта, прибор за микроскопе. Од преосталих средстава купљени су лап-топ, рачунари, штампач, пројектор  у износу од 283.834,01. За радове на унутрашњем уређењу учионице за кабинет Биологије –унутрашњи радови у учионици утрошено је  596.646,48 динара.

При крају обиласка градоначелница је посетила ученике првог разреда и пожелела им занимљив и узбудљив зимски распуст, те да се добро  одморе и припреме за друго полугодиште. Уручила им је мали поклон, а ради се о Каритасовим бојанкама едукативног карактера о поплавама, пожарима и земљотресима, које је град заједно са организацијом Каритас обезбедио за све прваке у нашем граду, а од разреда и градоначелница је добила пригодан поклон.

У посети ОШ „Доситеј Обрадовић“ поред градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић био је и Немања Сарач градски већник задужен за културу и образовање.

                                                                              Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација