дец 27

ИНФОРМАТИЧКА ОПРЕМА ЗА ОДЕЉЕЊЕ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У СОМБОРУ

Потпис на реверс о уступљеној информатичкој опреми Одељењу саобраћајне полиције ПУ Сомбор

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Сомбора и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција и члан Савета за безбедност, уручили су информатичку опрему на коришћење Одељењу саобраћајне полиције Полицијске управе Сомбор.

Реверс о коришћењу опреме потписали су заменик градоначелнице Ратковић и Милан Глумац, начелник Одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Мултифункционални уређај, штампач и лаптоп рачунар набављени су из средстава од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје на територији Сомбора, а начелник Глумац је истакао да је опрема била неопходна и похвалио сарадњу са локалном самоуправом.

Глумац је истакао и да је концепт под називом „Небезбедни финансирају безбедност саобраћаја“,  заживео и донео прве резултате.

Према наведеном концепту од  средстава прикупљених од укупно наплаћених казни за саобраћајне прекршаје 70 одсто припада буџету Републике Србије и 30 одсто локалним самоуправама на чијем је подручју прекршај учињен.

Одлукама локалног Савета за безбедност града Сомбора из наведених средства, у претходном периоду, набављени су и подељени светлосни комплети за бицикле, ротациона светла за тракторе, флуоресцентни прслуци за ученике првих разреда основне школе, као и предшколце.

Ратковићу и Ковачићу, начелник саобраћајне полиције је представио младе и перспективне полицајце,  Ренату Рајчањи и Сташу Ковачевића.

                                                                   Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација