нов 07

ИСПОРУКА ПЕТЕ ТРАНШЕ ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНА ЛИЦА У СЕЛИМА

Председник Скупштине града Сомбора примаријус др Зоран Парчетић

Председник Скупштине града Сомбора примаријус др Зоран Парчетић

Данас је из просторија Црвеног крста Сомбор упућена транша прехрамбених пакета за социјално угрожена лица настањена у насељеним местима на територији града Сомбора.

Ради се о 550 прехрамбених пакета које ће корисници социјалне помоћи преузети у месним заједницама свог становања. Хуманитарна помоћ данас је упућена у Бачки Моноштор, Бездан, Колут, Бачки Брег. Социјално угрожена лица у осталим насељеним местима прехрамбене пакете примиће у току сутрашњег дана.

Дистрибуцији прехрамбених пакета за социјално угрожена лица у селима  присуствовао је и председник Скупштине града примаријус др Зоран Парчетић, који је истакао да ће локална самоуправа у Сомбору и у наредној години наставити са овом хуманитарном акцијом, јер су већ планирана средства за ову намену у буџету града за 2019 годину.

„Тренутно се у Центру за социјални рад врши ревизија социјално угрожених лица, те има назнака да ће њихов број бити мањи у односу на претходне године. Тако да ова хуманитарна акција ни на који начин неће бити угрожена“, рекао је примаријус др Зоран Парчетић председник Скупштине града Сомбора.

Као и у претходним траншама, садржај пакета је исти, односно пакети садрже по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенину, конзервирано поврће и друге прехрамбене потрепштине.

                                                                     Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација