јан 29

МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ИЗМЕЂУ ГРАДА СЕВИЉЕ И ГРАДА СОМБОРА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приликом представљања градоначелнику Севиље Хуану Еспадасу Сехасу

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приликом представљања градоначелнику Севиље Хуану Еспадасу Сехасу

Градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић је током боравка у Севиљи на Другом глобалном форуму локалних самоуправа потписала Меморандум о разумевању између града Севиље и града Сомбора са градоначелником Севиље Хуаном Еспадасом Сехасом. Меморандумом је установљена добра воља за сарадњу између два града у области културе, туризма, образовања, науке и технологије. Договорена је и размена искустава у подизању капацитета људских ресурса, заштити животне средине, као и у осталим областима које два града утврде. Поред тога, градови ће успоставити међусобне контакте и настојати да искористе праксе и знања друге стране потписнице у сопственом развоју и функционисању. Међусобно ће пружати информације од значаја и радити на промоцији другог града у својој локалној заједници.

Меморандум је потписан у Градској кући града Севиље, а поред Сомбора овај документ су закључили и представници двадесетак градова из Аргентине, Мексика, Руске Федерације, Колумбије, Бразила,  Португалије, САД.

На овај начин настављена је интензивна активност града Сомбора на међународном плану и настојање градоначелнице да у што већој мери подигне видљивост града, његовог културног наслеђа и инвестиционих потенцијала.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација