јун 27

НИШЛИЈЕ ПОБЕДНИЦИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

Победничка радост Нишлија, али и организатора манифестације, Давида Макевића и Игора Карадаревића

Сомбор је 25. јуна 2017. године био домаћин манифестације „Србија у ритму Европе“, и то захваљујући ученицима градских  основних школа и основне школе у Светозару Милетићу, који су представљајући Аустрију, победили 2016. године у Ћуприји.

Ове године победу  су изборили  млади  Ниша који су песмом и игром  представили Турску. Гласало се смс порукама и збир гласова је Ниш поставио на прво место.

Млади из 20 градова Србије, рачунајући и домаћине Сомборце, своје таленте показали су пред препуном  Градском халом „Мостонга“.

Навијачи из 19 градова и представници амбасада 19  држава дошли су у Сомбор да бодре своје представнике, а још више навијача било је испред малих екрана који су ову својеврсну евровизију младих талената пратили захваљујући директном преносу ТВ Прва.

Такмичаре, публику у хали и испред малих екрана пре почетка такмичења поздравили су градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Њ.Е. амбасадор Кипра

Константинос  Елиадес.

Као што је и најављено Нови Пазар је представио  Финску, Смедеревска Паланка – Француску, Младеновац – Белгију, Врбас – Босну и Херцеговину, Темерин – Азербејџан, Ћићевац – Македонију, Србобран – Немачку, Врњачка Бања – Кипар, Сремска Митровица – Аустрију, Трстеник – Аустралију, а  Сомборци – Србију.

Млади  Бачког Петровца представили су Шведску, Шпанију деца из Бруса, а Португал – Суботица.

Победници, Нишлије – Турску, Крупањ – Бугарску, Бач – Данску, Сокобања – Грчку, Горњи Милановац – Норвешку и Ћуприја – Црну Гору.

Сомбор је 25. јуна био град младости која је поручила да су млади Србије  талентовани, толерантни, храбри и одлучни, те да Србија има будућност само ако младе, талентоване и образоване људе уважава и омогућава  им шансу да све то претходно побројано, не само покажу већ и спроведу у дело.

Град Сомбор се захваљује свим локалним службама: полицији, саобраћајној полицији, Спортском центру „Соко“, хитној помоћи, ватрогасцима, волонтерима Црвеног крста, школама и другима који су помогли да ова манифестација прође примерено младости – песми, игри и радости.

                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација