феб 23

ОД УПРАВЕ ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА СОМБОРУ 41,3 МИЛИОНА ДИНАРА

Уручујући уговоре председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да су сви пројекти важни за своје средине, те да треба да буду завршени до краја године, да би се већ следеће кренуло у реализацију нових.

Председник  Владе АП Војводине Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су данас (23. фебруар) представницима 39 градова и општина и 11 институција уговоре о додели бесповратних средстава за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања. За реализацију  68 пројеката, укупно је  додељено 1.404.436.320,00  динара.

Међу одобреним пројектима је и пројекат Града Сомбора који је конкурисао за средства у области водоснабдевања и заштите вода са пројектом „Изградња резервоара и црпне станице у насељеном месту Светозар Милетић“. Уговор о додели укупно 41.305.955,62 динара за реализацију наведеног пројекта председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је градоначелници Сомбора Душанки Голубовић.

Средствима Управе за капитална улагања за изградњу бустер станице и резервоара у селу Светозаар Милетић, омогућиће се повезивање овог села на централни градски систем водоснабдевања извориште Јарош. На тај начин ће око 3000 становника добити хигијенски исправну воду за пиће у довољним количинама.

Изградњом црпне  станице у  Светозару Милетићу  створиће се предуслови  и за повезивање  насељених места Алекса Шантић, Станишић  и  Риђица на исти систем, а квалитетно водоснабдевање имало би још око 8000  становника који живе у овим селима.

Званична интернет презентација