јун 26

ОДРЖАН ДВАДЕСЕТИ „СОМБОРСКИ КОТЛИЋ“

Сомборски котлић

Двадесети „Сомборски котлић“ одржан је у суботу, 24. јуна 2017. године.  Прву ватру запалила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а потом су ватре запламтеле под такмичарским  котлићима и котлићима  Сомбораца којима је ово омиљена летња манифестација.

И ове  године локална самоуправа је угостила  представнике братских и пријатељских градова, начелника Западнобачког управног округа  Душана  Маријана, представнике  општина Кула, Апатин и Оџаци и друге госте.

На  XX „Сомборском котлићу“ у такмичарском делу,   у кувању рибљег  паприкаша

учествовало је 39 такмичара. Прва и друга награда за рибљи гурманлук  припала је гостима из Хрватске, Моми Ђурковићу из Кнежевих Винограда  и Звонку Бакићу из Нарда, док је трећу награду освојио Сомборац Стипан Колар.

Туристичка организација града Сомбора, као организатор манифестације,  доделила је и награде  за најлепше аранжиране столове, а  наградила је и  највеселија  друштва.

За музички угођај били су задужени састави „Мирис Балкана“ и „Ла Банда“.

Пратећи садржај котлића, „Улица старих заната“ и ове године привукла је велику пажњу Сомбораца и показала да су се стари занати, не само одржали, већ  доживљавају својеврсни препород – ново време.

                                                                  Послови информисања и односа са јавношћу

 

Званична интернет презентација