јун 19

ОДРЖАН ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ СТРУЧНИ ФОРУМ О ТРЕТМАНУ ОТПАДНИХ ВОДА И ВОДЕ ЗА ПИЋЕ

На панел дискусији говорила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

На панел дискусији говорила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић учествовала је на панел дискусији  Првог међународног стручног форума о третману отпадних вода и воде за пиће. Форум је одржан под покровитељством Покрајинске владе, у сарадњи са Амбасадом Израела и Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД). Градоначелница је на панелу представила изазове и потребе локалних самоуправа у овој области.

У АП Војводини регистровано је више од 500 загађивача а од укупне количине отпадних вода пречишћава се само 10 посто, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић и додао да је пре два месеца усвојена Декларација о заштити животне средине којом је предвиђена реализација 11 еколошких циљева на територији АП Војводине. Исто тако, подржали смо 123 пројекта у 39 општина усмерена управо на побољшавање стања у тој области, вредна више од 1,1 милијарду динара, док смо у овој години, за ту намену, издвојили додатних 330 милиона динара.

 „Хвала Покрајинској влади јер смо ову прву билатералну конференцију посветили глобалном питању, а то је питање пијаће воде и отпадних вода. Моја земља је водећа у области заштите и прераде воде, и представићемо данас трендове у пречишћавању воде за употребу у домаћинству и пољопривреди“, казала је амбасадорка Израела Алона Фишер Кам.

Данашњим скупом желимо да сагледамо најбоље моделе за реализацију пројеката и да разменимо драгоцена искуства са израелским компанијама у овој области јер је процена да је у Србији потребно изградити нових 300 погона за третман воде, изјавила је извршна директорка НАЛЕДА-а Виолета Јовановић.

                                                                                                    Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација