јан 14

ОДРЖАНА 146. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

146. седница Градског већа града Сомбора

146. седница Градског већа града Сомбора

Одржана је 146. седница Градског већа града Сомбора, којом је председавала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић. На седници је усвојен предлог решења о давању сагласности на Статут Центра за стручно усавршавање запослених у области образовања, предлог правилника у складу са Законом о буџетском систему и план јавних набавки за 2019. годину.

На 146. седници већници су усвојили предлог критеријума и текста конкурса за суфинансирање програма у области спорта за 2019. годину. Према Одлуци о буџету града Сомбора за 2019. годину, суфинансираће се  годишњи програми клубова, у укупном износу од 34.576.000,00 динара и стипендије за најперспективније младе спортисте, у укупном износу од 1.844.000,00 динара.

Градски већници су на 146. седници Градског већа усвојили предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине града Сомбора за 2019. годину који ће се упутити Министарству заштите животне средине на сагласност. Дали су сагласност и на предлог програма ЈКП „Чистоћа“ Сомбор на пословима одржавања хигијене на јавним површинама као и програм рада ЈКП „Зеленило“ Сомбор на пословима одржавања урбаног мобилијара и дечијих игралишта у граду и насељеним местима за 2019. годину.

Одлучивало се и о другим питањима из делокруга рада Већа.

                                                                          Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација