мар 26

ОДРЖАНА 153. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

153. седница Градског већа

153. седница Градског већа

Данас је одржана 153. седница Градског већа града Сомбора којом је председавала градоначелница Душанка Голубовић.

Градски већници су једногласно усвојили извештај о раду Туристичке организације града Сомбора за 2018. годину, као и годишњи извештај о раду Службе за буџетску инспекцију града Сомбора за 2018. годину и извештај о раду Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности града Сомбора за 2018. Годину.

Према предлогу Одлуке о мерама, начину и условима трајног уништавања коровске биљке амброзије предвиђени су кораци поступања органа локалне самоуправе и надлежног фитосанитарног  нспектора према Инструкцији о примени Уредбе о мерама за сузбијање коровске биљке амброзије ( Аmbrosia Artemisiifolia L.(spp.) број 321-01-1305/2006

Власници и корисници парцела у грађевинском реону града, приградских насеља и насељених места дужни су да сузбијају ову коровску биљку.

У наредном периоду град Сомбор има намеру да реализује спровођење јавних радова у сеоским подручјима у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе у трајању до 6 месеци, као меру активне политике запошљавања. За спровођење наведене мере активне политике запошљавања издвојена су средства у износу од 8.150.000,00 динара, за запошљавање 30 лица из категорије теже запошљивих лица. Из тог разлога градски већници су на данашњој  седници једногласно одобрили и овластили градоначелницу града Сомбора да потпише сва неопходана документа потребна за расписивање и реализацију Јавних позива града Сомбора и Националне службе за запошљавање – филијала Сомбор.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација