јун 22

ПАРТЕРНО УРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРА ИЗМЕЂУ ТРГА КОСТЕ ТРИФКОВИЋА И ТРГА СВЕТОГ ТРОЈСТВА

Рок за завршетак пешачког пролаза је 31. октобар

У току су радови на партерном уређењу простора између Трга Косте Трифковића и Трга Светог тројства. На лицу места били су заменик градоначелнице Антонио Ратковић и Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде, којима је  представљена друга фаза уређења овог простора

Према пројекту, између два трга биће изграђен пешачки пролаз  који ће бити поплочан бехатон коцкама, а због  разлике у нивоима  биће изграђено степениште и рампа за особе са инвалидитетом.

Према дечијем одељењу Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ и Историјском  архиву биће постављена челична ограда која ће и физички одвојити пешачки пролаз од простора ових установа.

На партерном  уређењу  простора између Трга Светог тројства и Трга Косте Трифковића, раде радници предузећа  „Сомборелектро“ ДОО, рок за завршетак радова је 31. октобар 2017. године.

У завршној фази уређења пролаза,  планирано је да буду постављене бисте знаменитих Сомбораца. Чије бисте ће бити постављене још није одлучено, али се помињу имена: Јована Савића, Платона Атанацковића, Јована Хаџића, Георгија (Ђорђа) Бранковића, Еде Маргалића, др Радивоја Симоновића…

                                                           Послови информисања и односа са јавношћу

 

Званична интернет презентација