мар 28

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА АТАРСКОГ ПУТА ДО НАСЕЉА МИЛЧИЋ

150 становника ће убудуће асфалтом ићи до града

Атарски путеви на територији града Сомбора од животног су значаја за све који живе на селу и  сомборским салашима, а значајни су и  за пољопривреднике који живе у граду и баве се пољопривредном производњом. Атарски путеви су значајни због транспорта пољопривредних производа, а становницима салаша  и  једини  начин да стигну  до најближег асфалта, а потом до школе, продавнице, амбуланте…

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и њен тим сарадника схватили су значај путне инфраструктуре  за добробит и просперитет сваког села и салаша на територији Града,  утврђени су  приоритети  и отпочела  је изградња  атарских путева.

Уважавајући потребе 150 житеља насеља Милчић и пољопривредника  који поседују земљиште  у  катастарским општинама Сомбор  и  Светозар Милетић почели су радови на санацији и појачаном одржавању атарског пута Суботички пут – насеље Милчић.

Пут  је дужине 650 метара и биће асфалтиран, вредност радова износи 10.009.479,96 динара, са обрачунатим ПДВ-ом, а извођач је  ВП „Југокоп Подриње“ доо Шабац.

Пут  би требало да буде изграђен у року од 45 дана, а почетку радова присуствовали су градоначелница Душанка Голубовић, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице, Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, као Жељко Велебит, председник Савета МЗ „Црвенка“ на чијој територији је насеље Милчић.

У буџету Града Сомбора за санацију и одржавање атарских путева планирано је 50 милиона динара, а локална самоуправа је код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство конкурисала са четири пројекта санације и појачаног одржавања атарских путева: Шикара – Јосићки пут, пута Стапар – Сивац, Јосићког пута  на катастарској парцели 10305 КО Сомбор и пројектом санације и појачаног одржавања атарског пута Сретићев салаш.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација