окт 09

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ДА АКТИВНО УЧЕСТВУЈУ У ПРОЈЕКТУ „ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ 2019“

Сви имамо предлоге, сугестије и примедбе на то на шта је потребно да се троше средства буџета града.  То су, једним делом, средства  која ми издвајамо из наших личних, кућних буџета и уплаћујемо их у градски буџет.  У креирању буџета за 2019. годину имамо прилику и да одлучимо како да  један део  буџета потрошимо, односно да  нам се део новца који смо  уплатили  – ВРАТИ.

КАКО  И ЗАШТО?

ЛАКО И ЗАТО  што учешће  Вас –  наших суграђана, комшија, пријатеља омогућава доношење бољих одлука у локалној заједници, а боље одлуке су само оне које доносе корист  грађанима.

Због тога, због себе и вама значајних особа укључите се у креирање буџета за 2019.  годину, попуните упитник, предложите пројекат који ће задовољити ВАШЕ, али и потребе  ВАШИХ ПРИЈАТЕЉА, КОМШИЈА, ПОЗНАНИКА из улице, кварта,  салаша.

Нема, за сада, једноставнијег начина да нешто ПРЕДЛОЖИТЕ  и потом својим ангажовањем и анимирањем других  ОДЛУЧИТЕ да је баш ВАШ предлог најбољи и да због тога има ПРИОРИТЕТ  у буџету града за 2019. годину у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“.

Имате времена! Предлоге пројеката можете достављати све до 20. октобра.  Учините први корак,  консултујте се са комшијама и пријатељима о томе шта је најпотребније  вашој улици, кварту, селу, салашу.   Напишите  и образложите Ваш предлог, исто нека учине и сви остали који предлог  подржавају. Попуњене  упитнике  убаците у најближу  кутију  за прикупљање предлога. Што више попуњених упитника са истим предлогом, Ваш предлог приближава   другом кораку  – завршном гласању  и  ИЗБОРУ пројекта или пројеката  који ће се финансирати из буџета града за  2019. годину у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање 2019“.

УЧИНИТЕ ПРВИ КОРАК – ПРЕДЛОЖИТЕ ПРОЈЕКАТ!

      Радна група за реализацију Акционог плана за укључивање

грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава

прикупљених по основу пореза на имовину 2018-2021

Званична интернет презентација