дец 17

ПРЕДСТАВНИЦИ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА БУЊЕВАЦА НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛ НИЦЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, председница савета Сузана Остојић Кујунџић, прим. др Влада Бабић заменик председнице савета, Мирко Бајић председник извршног одбора Савета и чланови савета Бранко Покорнић, Александар Бошњак и Дејан Парчетић

Градоначелница Сомбора   Душанка Голубовић примила је представнике Националног савета Буњевачке националне мањине. Пожелевши им добродошлицу,  изразила је захвалност што су одлучили да седницу савета одрже баш у Сомбору.

„За нас јесте важно да Сомбор буде, на неки начин, препознат у фокусу и националних заједница које овде раде и стварају, зато се захваљујем што сте одлучили да овде одржите седницу и исто тако се надам да ово неће бити једина. Град Сомбор много чини за сваку  националну заједницу на територији града, да имају добре услове и квалитетне могућности да раде и да се развијају, и у том смислу смо урадили много по питању финансирања. Нама јесте од значаја да и Сомборци унутар националних савета буду на одговарајући начин препознати, због тога нам је драго што су се и овај пут нашли у саставу Националног савета Буњеваца, али свакако јесте добро да све оно што се ради, да се ради у интересу заједнице и да то доприноси бољитку свих оних грађана који тој заједници припадају. Што се тиче града Сомбора, ми смо и до сада пружали подршку, али свакако да може увек више и боље, надам се да ће тако и бити“ истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

У име Националног савета Буњеваца на пријему се захвалила председница савета Сузана Остојић Кујунџић, а поред ње пријему су присуствовали прим. др Влада Бабић заменик председнице савета, Мирко Бајић председник извршног одбора Савета и чланови савета Бранко Покорнић, Александар Бошњак и Дејан Парчетић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација