јун 28

ПРОЈЕКАТ „У ЗНАКУ ЕВОРПЕ И СИГУРНОСТИ 2017.“ – РАЗМЕНА УЧЕНИКА КИШПЕШТА И СОМБОРА

Основне информације о Сомбору некад и сада, деци је дао Атила Прибила, помоћник градоначелнице за месну самоуправу

Сарадња два братска града Сомбора и Кишпешта, односно размена и дружење деце,  настављена је у оквиру пројекта „У знаку Европе и сигурности 2017.“

У оквиру пројекта, чији је циљ дружење деце и упознавање специфичности земље и града домаћина у који долазе, деца се уче  прихватању различитости и толеранцији.

Деца из Кишпешта,  која су Сомбор стигла 26. јуна,  имала су већ  прилику да се упознају са основним специфичностима  Србије и Сомбора.

Децу, њих 19-оро, поздравио је и председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић, који је деци пожелео леп боравак у Сомбору, много смеха, игре и дружења са вршњацима из Сомбора.

Пријему деце присуствовали су и Силард Јанковић, члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама и Атила Прибила, помоћник градоначелнице за област месне  самоуправе.

За госте из Кишпешта, током десетодневног боравка,  припремљен је богат програм – од упознавања Сомбора и околине  – боравак у Еколошкој учионици „Барачка“,  кампу Црвеног крста, посета безданским кајакашима – до посете  Новом Саду  (пријем у Скупштини АПВ), Петроварадину, Сремским Карловцима…

                                                                 Послови информисања и односа са јавношћу

 

 

 

Званична интернет презентација