окт 09

СОМБОРСКА БОЛНИЦА НАСТАВЉА ТРЕНД НОВИХ ОПРЕРАТИВНИХ ЗАХВАТА

Хируршки блок

Хируршка екипа Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору извршила је операцију одстрањења тумора на почетном делу дебелог црева.

Прва самостална операција, стручно названа лапараскопска десна колектомија због тумора почетног дела дебелог црева или како га хирурзи називају десном колуну, са урађеном анастомозом између танког и остатка дебелог црева,  урађена је јуче, 8. октобра.

Операцију је извела хируршка екипа у саставу, хирург прим. др Божидар Вукмировић, асистенти – др Андреј Шимон и др Вајк Белањи,  анестезиолог др Милка Зорић и медицинске сестре  Ана, Тања и Снежана.

Председник Скупштине града прим. др Зоран Парчетић, један од зачетника лапараскопске хирургије у Сомбору, честитао је колегама и истакао да су овакве операције идеалне за болеснике са високим оперативним ризиком какав је и оперисани пацијент. Реч је о плућном болеснику са оштећеним срцем којем је претходно урађена и операција на крвним судовима срца.

„Увођење ове и осталих нових лапараскопских операција омогућено је захваљујући др Синиши Зорићу, начелнику Одељења хирургије и директору болнице др Драгану Растовићу,  и њиховом препознавању  значаја  трендова у савременој хирургији“, оценио је прим. др Парчетић,  председник Скупштине града Сомбора.

Хирурзи сомборске болнице, прим. др Божидар Вукмировић, др Дарко Косановић и др Вајк Белањи, су самосталну операцију извели и на упаљеном слепом цреву, а пре два месеца и на ректуму.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација