дец 06

УРУЧЕНИ УГОВОРИ БРАЧНИМ ПАРОВИМА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА СА ОКУЋНИЦОМ

Брачни парови добитници средстава и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и проф.др Славица Ђ Дејановић министарка без портфеља у влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику

Градови Сомбор и Суботица, и општине Апатин и Оџаци аплицирали су на јавни позив Кабинета министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике заједничким пројектом чији је циљ да се, кроз иновативни сервис и развој инфраструктуре, родитељи охрабре за проширење породице. Овај пројекат је оцењен као најбољи од стране Кабинета министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

У оквиру мера популационе политике које се тичу ублажавања економске цене подизања детета, снижавања психолошке цене родитељства и активирања локалне самоуправе, граду Сомбору су пројектом обезбеђена средства за куповину осам кућа за младе брачне парове.

Након расписаног конкурса за доделу средстава брачним паровима на територији града Сомбора за куповину сеоских кућа са окућницом, брачним паровима који су испуњавали конкурсне услове јуче су уручени Уговори о додели бесповратних средстава за куповину кућа. Овом свечаном чину присуствовала је и проф.др. Славица Ђукић Дејановић министарка без портфеља у влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику, која је заједно са Градоначелницом Сомбора Душанком Голубовић уручила поменуте уговоре.

Обраћајући се присутнима Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је истакла да популациона политика њу асоцира на нову децу, бебе, младе брачне парове и на много перспективе и шансе за развој, за које сматра да их има на територији града Сомбора. Она се овом приликом захвалила младим брачним паровима који су се укључили у овај пројекат заједно са локалном самоуправом, а уједно се захвалила и министарству без портфеља задуженом за демографију и популациону политику што је препознао пројекат ове четири самоуправе и подржао га.

„Пројекат за које су аплицирале ове четири локалне самоуправе, почиње на најбољи начин, поделом уговора о додели средстава за куповину сеоских кућа на територији града Сомбора,“ истакла је проф. Др Славица Ђукић Дејановић министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику. Министарка је истакла да су у оквиру овог пројекта опредељена средства за изградњу једног дечијег игралишта, за ангажовање позоришта и организацију представа на српском и мађарском језику, за програме невладиних организација, програм културно уметничких друштава. Пројекат обухвата и иновативни родитељски сервис, како би родитељи били више са својом децом а како би им се помогло у неким свакодневним активностима, као што је сервис пеглања, истакла је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Уговори су уручен Марјановић Дарку и Милани, Миланко Александру и Виолети, Колар Марину и Марији, Рил Оливеру и Марији, Николић Слободану и Наташи, Торди Тамари и Добријевић Дејану, Зорић Зорану и Ани и Мишковић Браниславу и Биљани.

Након уручивања уговора Министарка проф. Др Славица Ђукић Дејановић је у пратњи Градоначелнице града Сомбора, Душанке Голубовић, посетила Црвени крст Сомбор који је носилац пројекта везаног за родитељски сервис и на лицу места се уверила како он функционише. Имала је прилику и да поразговара са једном од корисница услуга пеглања, која је изразила задовољство што се неко сетио шта је то што младим мајкама које су запослене највише одузима времена. Она се искрено нада да ће се ова услуга проширити и на нешто више нпр. прање веша.

Након посете Црвеном крсту у Сомбору министарка и градоначелница су обишле породицу Александра и Виолете Миланко , које имају ћерку и сина и купили су овим средствима кућу у Риђици. Александар Миланко се  у име своје породице, захвалио министарству и граду Сомбору на пруженој прилици да обезбеди својој породици место за живот , а они су се одлучили за куповину куће на селу јер сматрају да овде имају више могућности за бољи живот своје деце и породице, а и одувек је сам Александар имао жељу да се врати у Риђицу где је и рођен.

                                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација