мар 23

ВАТЕРПОЛО У СОМБОРУ ИМА И ТРАДИЦИЈУ И БУДУЋНОСТ

Ватерполо у Сомбору има перспективу, оцена је градоначелнице Сомбора и представника Ватерполо савеза Србије

Ватерполо и пливачки спортови данас, као и развојни потенцијали пливачких спортова у Сомбору биле су теме о којима је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић разговарала са председником Управног  одбора Ватерполо савеза Србије Милорадом Кривокапићем и Живком Цвјетићанином, председником Скупштине Ватерполо савеза Србије. Разговору  су присуствовали и Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце и омладине, Драган Максимовић, председник Спортског савеза града Сомбора и Александар Димитријевић, председник Скупштине Ватерполо клуба „Полет“ Сомбор.

„Када је пливачки спорт у питању важну улогу има Пливачки клуб „Полет“ и на састанку смо утврдили заједничке смернице на решавању појединих проблема у пливачком спорту и ватерполу,  и договорили се да подржимо развојне потенцијале“ казала је Голубовић.

Кривокапић се градоначелници захвалио на пријему и истакао да је сомборски ватерполо клуб најстарији клуб у бившој Југославији, да се ватерполо у Сомбору игра од 1907. године, те  да су били шампиони у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

„ Драго ми је што су обновили свој рад на најбољи могући начин. Ватерполо клуб „Полет“ је један од ретких ватерполо клубова у држави који имају све категорије,  односно седам такмичарских категорија, са  близу 150 такмичара и велики број деце у млађим селекцијама. Ми будуће шампионе стварамо из наше базе и надамо се да  ћемо и у будућности имати репрезентативце из Сомбора, а  у женском ватерполу већ имамо репрезентативку из Сомбора. Ватерполо спорт је најтрофејнији спорт Србије, спорт са којим се Србија поноси и надамо се да ћемо остваривати овакве спортске резултате и у будућности. Захваљујем се градоначелници што је препознала ватерполо спорт у свом граду и што ће Ватерполо клуб „Полет“ имати подршку Града“, рекао је Кривокапић. Председник Скупштине ВС Србије Цвјетићанин је разговор са градоначелницом и њеним сарадницима оценио као садржајан и усмерен ка будућности.

„Овде нас је окупио поглед у будућност и разговор је био усмерен у том правцу. Град са таквом историјом, таквом традицијом  мора да нађе смер и тренд којим треба да иде у развоју ватерпола  Очекујемо да Сомбор поред Јокића у кошарци изнедри и једног ватерполисту који  ће бити светска класа и на понос граду“, истакао је Цвјетићанин.

Послови и информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација