јун 30

14. МЕМОРИЈАЛ „ЈОВАН ЂУРАН“

Њ.е. амбасадор Египта у Републици Србији Амр Алгувејли и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

Њ.е. амбасадор Египта у Републици Србији Амр Алгувејли и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

Традиционална смотра и трка запрега, 14. Меморијал „Јован Ђуран”, одржана је у суботу 29.06.2019. на помоћном терену ФК „ЖАК” у Сомбору. Меморијал се одржава у част познатог сомборског сарачког мајстора Јована Ђурана.

Смотра фијакера која је прошла кроз градско језгро зауставила се испред зграде Жупаније и том приликом их је поздравила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Овогодишњи Меморијал добио je и нови сегмент. Савез за коњички спорт Србије за Олимпијске и ФЕИ дисциплине одлучио је да у Сомбору организује Отворено првенство Војводине у вожњи запрега кроз чуњеве.

Организатор такмичења је Коњички центар „Панонски топот“, а координатор манифестације је Никола Ђуран, син и настављач сарачког заната Јована Ђурана. Покровитељи 14. Меморијала „Јован Ђуран” су Град Сомбор и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Помоћ у организацији манифестације пружили су и многобројни сомборски привредници.

Поводом овогодишњег меморијала „Јован Ђуран” Сомбор су посетили и њ.е. амбасадор Египта у Републици Србији Амр Алгувејли и њ.е. амбасадор Уједињених Арапских Емирата  у Републици Србији Мумбарак Ал-Дахери.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приредила је пријем за амбасадоре заједно са помоћником градоначелнице за културу и информисање Браниславом Сворцаном. Том приликом презентована је слика „Битка код Сенте“, као и кратки документарни филм о потенцијалима Сомбора у области културе, образовања, привреде, пољопривреде и туризма.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација