нов 25

15 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЗЗ „ДОРОСЛОВО“

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић заједно са представницима ЗЗ „Дорослово“ потписао је Уговор о додели бесповратних средстава која су додељена задругама на основу Конкурса

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић заједно са представницима ЗЗ „Дорослово“ потписао је Уговор о додели бесповратних средстава која су додељена задругама на основу Конкурса

Данас у 12,00 часова, у Палати Србије, заменик градоначелнице Антонио Ратковић заједно са представницима ЗЗ „Дорослово“ потписао је Уговор о додели бесповратних средстава која су додељена задругама, на основу Конкурса који је расписао Кабинет министра задуженог за регионални развој у оквиру спровођења Програма за равномерни регионални развој, који је усвојила Влада Србије.

Циљ овог  Програма је системско унапређење пословања задруга, као и квалитета живота у руралним срединама кроз равномернију расподелу дохотка и повећање економских могућности у склопу равномерног регионалног развоја.

Реализацијом Програма се унапређује задружни систем и повећава конкурентност, али се обухвата и аспект друштвених и социјалних промена у којима су задруге значајан актер.

ЗЗ „Дорослово“ из Дорослова ће овим средствима набавити нову самоходну прскалицу италијанског произвођача, какву локална заједница још не поседује. Овом прскалицом може да се третира кукурузни пламенац, утиче се на смањење обољења фусаријума и токсина, како би се обезбедили оптимални приноси кукуруза. Осим за третирање кукуруза прскалица ће се користити и за третирање других култура којим располажу задруга и задругари.

Укупна вредност пројекта је 19.623.352,00 динара, а средства која су обезбеђена из Кабинета министра задуженог за регионални развој износе 15. 000.000,00 динара.

Локална самоуправа је подржала овај пројекат и дала сагласност да је пројекат задруге у складу са стратегијом развоја локалне самоуправе.

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација