дец 04

„16 ДАНА АКТИВИЗМА“ – ПОСЕТА САВЕТОВАЛИШТУ ЗА БРАК И ПОРОДИЦУ

Састанак у Саветовалишту за брак и породицу

Састанак у Саветовалишту за брак и породицу

У оквиру акције „16 дана активизма“ која има за циљ да пробуди свест о проблему насиља над женама и да се предузму акције за сузбијање овог проблема, члан Градског већа за област равнопраности полова Слађана Радин и члан Градског већа за област социјалних питања Дарко Смиљанић састали су се у четвртак, 3. децембра, са представницима Саветовалишта за брак и породицу и директором Центра за социјални рад Михајлом Шкорићем.

Овом приликом разговарали су о раду Саветовалишта и услугама које пружа, а констатовано је да је у протеклом периоду смањен проценат корисника услуга.

Актери састанка изразили су нулту толеранцију према насиљу над женама и поручили да Саветовалиште за брак и породицу стоји на располагању свакој жени која има тај проблем.

Рад саветовалишта је организован у преподневном и послеподневном термину наизменично како би се изашло у сусрет корисницима ових услуга, а који због организације свог радног времена или школских обавеза нису у могућности да долазе на разговор пре 16 часова радним данима.

Акција „16 дана активизма“  траје до 10. децембра, када се обележава Међународни дан људских права.

Званична интернет презентација