201. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА – РАСПОДЕЛА СРЕДСТВА ЗА ОПРЕМАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА

201. седница Градског већа

Јуче је одржана 201. седница Градског већа града Сомбора. Седницом је председавала градоначелница Душанка Голубовић, а на дневном реду нашло се 5 тачака.

Фудбалер Милош Косановић донирао је Граду Сомбору средства у износу од 9.000,00 евра за помоћ медицинским установама и његовом родном месту Чонопљи у борби против пандемије изазване вирусом SARS-CoV-2. Градско веће одлучило је да се донирана средства расподеле за набавку неопходне медицинске опреме Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор и Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, као и за набавку и испоруку пакета за угрожено становништво у Чонопљи.

Завод за јавно здравље Сомбор, као један од добро опремљених завода у Србији, добио је поверење надлежних институција за спровођење тестова на присуство вируса Covid-19. Како би се убрзао процес тестирања, Градско веће на 201. седници одобрило је средства у износу од 3.668.343,12 динара Заводу за јавно здравље Сомбор за набавку апарата за аутоматску екстракцију нуклеинских киселина. Поред тога што ће се тестирати већа количина узорака у одређеном временском периоду, овај апарат ће  смањити и могућност инфицирања медицинског особља које ради анализу.