ОТВОРЕН ДАН У МЗ РИЂИЦА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и сарадници на Отвореном дану у МЗ Риђица
Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и сарадници на Отвореном дану у МЗ Риђица

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и сарадници на Отвореном дану у МЗ Риђица

У суботу 1. јуна градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника у  просторијама МЗ Риђица примила је грађане који су желели лично да разговарају са Градоначелницом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у Риђици.

Да је градоначелница донела праву одлуку да на овај начин отвори своја врата за грађане, потврдило се и овде у Риђици. Интересовање као и у свим осталим месним заједницама је било велико. Двадесет грађана се пријавило за разговор а теме су и овде биле различите. Велики број питања се односио на комуналну област, уређење села, одржавање путева, расвете у селу, проблема старих кућа тј. рушевне напуштене куће које  представљају и опасност по грађане МЗ Риђице. Градоначелница и њен тим дали су одговоре на многобројна питања везана за обнову ветрозаштитног појаса, обнову Каштела који је тек крајем прошле године прешао у власништво града, реконструкцију спортских терена којих овде у Риђици има чак 9. Доста питања било је и о надлежностима над одржавањем путева, мостова и реке Плазовић,

Интересантно је напоменути да су мештани на састанак са градоначелницом и овај пут долазили са списком питања како својих тако и од суграђана који су их делегирали у њихово име, а било је наравно и молби за решавање личних проблема појединих мештана.

Састанку су осим Градоначелнице Душанке Голубовић присуствовали и  Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор,  Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор и Момир Миоковић в.д. директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор .

Како би изашли у сусрет потребама грађана Сомбора, Градоначелница ће наставити да обилази Месне заједнице града Сомбора и прима грађане.

Следећи ОТВОРЕН ДАН одржаће се у Месној заједници „Млаке“ у Сомбору  6. јула, а грађани који нису у могућности да лично присуствују разговору, своја питања могу да пошаљу у писаној форми на адресу Месне заједнице „Млаке“, Београдска 31, као и на мејл адресу: otvorenidani@sombor.rs

Послови информисања и односи са јавношћу