РЕКОНСТРУКЦИЈА СКЕЈТ ПАРКА – НОВЕ СПРАВЕ, ВИШЕ МОГУЋНОСТИ

Градоначелница је најавила отварање парка у суботу

Градоначелница је најавила отварање парка у суботу

Скејт парк на Првомајском булевару у Сомбору ускоро ће поново бити доступан љубитељима овог спорта. Дотрајале справе замењене су новим, а парк ће од сада бити прилагођен и за вожњу ролера и BMX-а.

Завршне радове на реконструкцији скејт парка обишла је данас градоначелница Душанка Голубовић, заједно са директором ЈКП „Зеленило“ Момиром Миоковићем.

„С обизиром на то да је скејт парк који овде постоји већ неколико година у назад потпуно дотрајао што се тиче справа одлучили смо током прошле године да исти унапредимо и да добијемо потпуно нове справе на овом терену. Скејт парк више неће бити намењен само за скејтере, него и оне који воле ролере и вожњу BMX-а и у том смислу ћемо од стране извођача добити на поклон на крају извођења радова и један перформанс у коме ће сви заинтересовани наши суграђани моћи да виде како правилно треба да се употребљава парк за овакве намене. Ове недеље се парк завршава и у суботу је планирано свечано отварање са овим перформансом“ истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

BMX возач Милан Бабић рекао је да је скејт парк погодан и за возаче са напреднијим вештинама, али и за почетнике и да парк сада нуди много више могућности од претходног.

„Овај парк намењен је за скејт, ролере и BMX, обухвата сва три спорта. Елементи нису скроз почетнички, могуће је на њима да возе људи који су мало напредније вештине и имају више знања у вожњи, могу да га искористе за неке боље трикове и да се припремају за нека такмичења. У суштини, има и елемената који су спремни за почетнике да уче неке основне трикове и да крену да се баве овим спортом. Иако је димензија парка иста као и прошлог, тренутно има много више могућности, много више комбинација које могу да се примене, па чак и за паркур“ изјавио је Бабић.