АУТО – КРОС ТРКА ЗА „ВЕЛИКУ НАГРАДУ ГРАДА СОМБОРА“

Додељене захвалнице за подршку организацији „Велике трке града Сомбора“

Додељене захвалнице за подршку организацији „Велике трке града Сомбора“

Протеклог викенда на новоизграђеној „адреналинској“ стази у Ранчеву одржана је прва ауто-крос трка за „Велику награду града Сомбора“.

На такмичењу је учествовало четрдесетак такмичара из четири клуба који су стигли из Руме, Београда, Милетића и Сомбора.

У класи до 1200 кубика најбољи је био Горан Милић, док је у класи до 1400 кубика најбржи био Жељко Бркљач. У класи до 1600 кубика најбољу трку одвезао је Никола Милић, а у класи преко 2000 кубика прво место заузео је Стојан Аврамовић.

Како је истакао директор трке Горан Ратковић, ауто крос је дисциплина која расте и полако заузима место које јој припада: „Ово је дисциплина која је још у повоју, која из године у годину расте. Прошле године смо имали само једну стазу у Милетићу, сада имамо три стазе, тако да ауто-крос расте из године у годину. Све је више и клубова и возача, уводимо нове класе, више аутомобила, возни парк је много богатији него некада. Ближимо се неким правилима Централно европске зоне и мислим да смо на добром путу да то за коју годину буде једна јако добра прича“, рекао је Ратковић.

Такмичење је организовао је „АМСК 025“ из Сомбора, чији су представници овом приликом уручили захвалнице за подршку организацији такмичења Граду Сомбору, заменику градоначелнице Антониу Ратковићу, члану Градског већа за област омладине и спорта Антонији Нађ Косановић и председнику Спортског савеза града Сомбора Зорану Бојићу.

Трке на адреналинској стази у Ранчеву донеле су и бодове учесницима Шампионата Србије у ауто – кросу.