ПРЕДСТАВНИЦИ СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА НА ПРИЈЕМУ КОД МИНИСТАРКЕ ОБРАДОВИЋ

Министарка Марија Обрадовић и градоначелник Антонио Ратковић

Министарка Марија Обрадовић и градоначелник Антонио Ратковић

Представници стале конференције градова и општина (СКГО) састали су се у понедељак, 30. новембра, са министарком државне управе и локалне самоуправе Маријом Обрадовић.

Председседник СКГО, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио се министарки на пријему, пожелевши јој пуно успеха у даљем раду. Ратковић је овом приликом представио министарки организацију и рад Сталне конференције градова и општина и изразио жељу да остваре сарадњу на бројним пројектима.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић истакла је да ће Министарство радити на бројним реформама у јавној управи.

„Потрeбно је да омогућимо и потпуно спроведемо E-управу, да убрзамо реформу платног система и да радимо на промени менталитета који ће омогућити каријерно напредовање и побољшање капацитета запослених у јавној управи. Радићемо на успостављању механизама који чувају институционално памћење и подижу ефикасност и учинак руководилаца и запослених у локалној самоуправи“, казала је Обрадовић.

Представници СКГО истакли су да се у њиховом раду може пронаћи велики број услуга за унапређење рада општина и градова, такође, примери активне међународне сарадње која подразумева конкурсе и пројекте намењене локалној самоуправи и низ лиценцираних обука које се, између осталог, обављају у сарадњи са Националном академијом за јавну управу.

„Препознали смо изазове и потенцијале реформе локалне самоуправе и у сарадњи са ресорним министарством, као чланица великог броја респектабилних међународних организација, заинтересовани смо да кроз 27 мрежа које координишемо, будемо од помоћи МДУЛС“, објаснио је генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић.