ГРАД ДОНОСИ НОВУ ОДЛУКУ О ВИДОВИМА СТАМБЕНЕ ПОДРШКЕ

Градско веће града Сомбора одржало је у уторак, 7. јула, 48. седницу на чијем дневном реду су се нашле 22 тачке.

Чланови Градског већа одобрили су предлог одлуке о видовима стамбене подршке, која се доноси како би се ускладиле норме са законским одредбама, а предвиђа да Град Сомбор на својој територији спроводи два вида стамбене подршке и то доделу стана у закуп у виду непрофитне закупнине и стабмену подршку побољшања услова становања у виду доделе грађевинског материјала. Оба вида стамбене подршке спроводиће се путем јавног позива на коме ће занитересовани грађани имати право да учестуву.

На 48. седници утврђен је предлог одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету Града Сомбора за 2021. годину. Овом Одлуком утврђује се нови обим прихода и расхода буџета Града Сомбора, као резултат укључивања пренетих средстава из претходне године наменских трансферних средстава из буџета Аутономне Покрајине Војводине и Републике Србије, распореда истих по корисницима и ближим наменама у расходном делу буџета, као и из потребе појединих буџетских корисника за променама апропријација.

Такође, Градско веће утврдило је и предлоге решења о давању сагласности на одлуке о првим изменама и допунама програма пословања јавних комуналних предузећа „Простор“, „Водовод“ и „Чистоћа“.

Сви ови предлози наћи ће се пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.