СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: МАЊА ЦЕНА ГРЕЈАЊА ОД 1. ОКТОБРА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 62. седницу на чијем дневном реду се нашло седамнаест тачака.

Између осталог, Градско веће дало је сагласност на Одлуку о образовању цена испоруке топлотне енергије које примењује ЈКП „Енергана“ Сомбор. Према овој одлуци, цена потрошње по мерној јединици износиће 5,06 дин/kWh без обрачунатог ПДВ-а, што представља умањење за 13,79 %, а цена фиксног дела трошкова износиће 33,37 дин/m² без обрачунатог ПДВ-а, што је за 3,36 % мање од цене која је сада у примени. Нове цене почеће да се примењују од 1. октобра 2021. године.

На 62. седници Градског већа за члана Штаба за ванредне ситуације града Сомбора именована је в.д. директорка ЈКП „Простор“ Сомбор Снежана Цицо, а за новог члана Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора испрeд MУП-a ПУ Сoмбoр именован је Рaдић Сaвo. Такође, на данашњој седници усвојен је и Извештај о раду Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора.

Чланови Градског већа прихватили су и понуду ЈКП „Простор“ Сомбор за замену фасадне столарије на каштелу у Растини, што представља део реализације пројекта партиципативног буџетирања ове месне заједнице.