„СОМБОРСКА РОБНА ПИЈАЦА“ ОД ДАНАС РАДИ НА НОВОЈ ЛОКАЦИЈИ

„Сомборска робна пијаца“ од данас је за све грађане доступна на новој локацији (простор некадашњег Агрозавеза, Стапарски пут 47).

Отварање су испратили заменица градоначелника, Љиљана Тица, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, Ђорђе Зорић и извршни директор ЈКП „Простор“ за опште и правне послове, пијаце и уређење насељених места, Жељко Ласло.

Према речима Љиљане Тице, заменице градоначелника Сомбора, циљ свих у Градској управи био је да се новим простором створе бољи услови, како за трговце, тако и за купце.

„На задовољство свих нас ми данас имамо један уређен, комфоран простор, како за наше продавце, тако и за посетиоце који обилазе овај пијачни простор. Овде није само место где ће се продавати и куповати, ово је једна стара навика наших грађана, наших Сомбораца, који су научили да долазе и да обилазе пијацу и да по старом добром обичају и купе и попричају са својим познаницима“, рекла је Тица .

Извршни директор ЈКП „Простор“ за опште и правне послове, пијаце и уређење насељених места, Жељко Ласло, истакао је да нови простор поседује 34 продајна бокса површине 3×4, а циљ је био да се на једном месту обједини и робна пијаца и вашариште.

„Жеља нам је била да објединимо на једном простору тзв. некадашње Сајмиште, тако да на спољашњем платоу имамо Вашариште у класичном смислу, а као што видите тај унутрашњи део је затворен и сигурно да ће пружити много бољу заштиту самим продавцима од свих временских услова којима су били изложени дуги низ година на старом Вашаришту. Позивам све грађане Града Сомбора да дођу, да обиђу простор пијаце сваким радним даном 7 до 15 часова“, закључио је Ласло.

Након више деценија рада у неадекватним условима, трговци ће сада имати боље услове за рад и продају својих производа.

„Хтео бих да се захвалим Граду Сомбору, градоначелнику Антониу Ратковићу и свим људима из Јавног комуналног предузећа који су нам омогућили овај овакве услове за рад“, истакао је Александар Ђурковић, власник продајног објекта „Корал 55“.

На овој локацији ради и Сомборско вашариште, које је за све грађане отворено петком и недељом, од 6 до 15 часова.