AgroLIFE aplikacija – метео информације за планирање пољопривредне производње

Инструкција за приступ wеб страници –коришћење података са метеоролошких станица

 

У склопу пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ који је подржан кроз Програм развојног партнерства (develoPPP.de) Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), а који спроводе Немачка развојна сарадња (ГИЗ), TeleGroup и НАЛЕД, Граду Сомбору донирано је укупно 13 најсавременијих метео станица које прате параметре од значаја за пољопривредну производњу.

 

Метео станице су у стању да прикупљају податке о микроклиматским условима у реалном времену, као што су подаци о температури и влажности ваздуха и земљишта, количини падавина, влажности листа, сунчевој радијацији, јачини ветра и слично али и да предвиђају појаву болести и штеточина за велики број пољопривредних култура. 

 

Подаци са метео станица доступни су свим закупцима државног пољопривредног земљишта али и власницима приватних пољопривредних газдинстава са територије Града Сомбора.

 

Податке са метео станица могуће је користити кроз AgroLIFE дигиталну платформу за управљање пољопривредном производњом. Потребно је да скинете мобилну апликацију са google продавнице, бесплатно се региструјете и почнете да управљате својом пољопривредном производњом путем овог дигиталног асистента.

 

Подаци са метео станица такође су доступни и путем следеће web странице – farmer.agrolife.world . Да бисте путем ове web странице приступили подацима са метео станица за Град Сомбор потребно је да користите следеће приступне податке:

 

Корисничко име: Sombor
Шифра: meteo

 

За више информација о пројекту, AgroLIFE апликацији и метео станицама потребно је обратити се Одељењу за пољопривреду и заштиту животне средине на телефон 468-106 или 468-163.