нов 26

АКЦИЈА „ПУТ СЕЋАЊА“ У СОМБОРУ

Предаја грумена земље за акцију „Пут сећања“

Са Црвеноармејског гробља у Сомбору данас је узет грумен земље који ће бити послат у Русију и бити део акције „Пут сећања“.

Реч је о акцији Министарства одбране Руске Федерације, у оквиру које ће се узимати земља са свих места у свету где почивају Црвеноармејци. Земља ће бити похрањена у специјалне кутије које ће бити послате у Русију, а од ње ће се изградити велики меморијални храм. На простору Србије земља ће бити узета са 14 гробаља.

На пријему који је уприличен у згради Жупаније госте из Амбасаде Руске Федерације, представнике СУБНОРА и Клуба генерала и адмирала Србије угостили су Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну област и инвестиције, др Далибор Форгић члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите, Иван Шимунов, помоћник градоначелнице за област међународне сарадње, са сарадницима.

Министарство одбране Русије гради велики храм где ће бити  искоришћено 15 хиљада комада земље широм света, као и воде са окена где је ратовала Совјетска ратна морнарица. „Ту  ће бити и велики број слика руских војника који су погинули током Другог светског рата“ истакао је пуковник Владимир Биков помоћник Изасланика одбране и додао да из тог разлога узимају део земље са гробова Црвеноармејаца који су погинули приликом ослобађања Сомбора и овом приликом захвалио свим српским пријатељима који на овакав начин чувају заједничку историју Русије и Србије.

Приликом обиласка Црвеноармејског гробља делегација на челу са пуковником Владимиром Биковим одала је почаст погинулим борцима и положили су венце у знак сећања.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација