АКТИВНОСТИ ЛОКАЛНЕ АКЦИОНЕ ГРУПЕ „ПАНОНСКИ ФИЈАКЕР“

Посета Стапару

Локална акциона група (ЛАГ) „Панонски фијакер“ основана је 23. новембра 2016. године са основним циљем  да се кроз активности ЛАГ-а унапреди квалитет живота становништва  у сомборским селима.  Прикупљање пројеката  које  су чланице ЛАГ- а  у међувремену одабрале  као најзначајније за њихово насеље, је први корак који ће наредних дана предузети Управни одбор „Панонског фијакера“,  речено је  на састанку са Љиљаном Ђуришић, заменицом председника Управног одбора ЛАГ-а.

Ђуришићева је градоначелницу Сомбора Душанку Голубовић, информисала о формалностима  које су након оснивања ЛАГ-а већ обављене, као и о активностима које ће уследити.

Ђуришићева је навела да је Стапар већ одредио пројекте које ће у оквиру заједничких активности „Панонског фијакера“  настојати да реализује, те да очекује да  и остале чланице ЛАГ-а, ако већ нису,  приступе  избору  пројеката.

Састанку су присуствовали и заменик градоначелнице Антонио Ратковић,  Дарко Радуловић, члан Градског већа за област пољопривреде и заштите животне средине, Борис Буловић, помоћник градоначелнице, те Михаел Плац, шеф Одсека за локални економски развој.

Послови информисања и односа са јавношћу