Povratak na Најаве догађаја

МАНИФЕСТАЦИЈА „ПРЕВЕНТИВА – ПОЗИТИВА“

Манифестација „Превентива-позитива“, у организацији Црвеног крста Сомбор и Спортског савеза града Сомбора, те подршку Града Сомбора, одржаће се у понедељак, 15. маја 2023. године, са почетком у 10:30 часова, у ОШ „Мирослав Антић“ у Чонопљи.

Циљ манифестације јесте да што већи број деце укључимо у физичке активности, указујући на значајну улогу коју она врши, утичући на њихов психофизички развој. Поред спортских полигона, други део програма биће испуњен разним едукацијама, као што су пружање прве помоћи, те деловање у несрећним ситуацијама, које ће им представити вредни волонтери Црвеног крста Сомбор. Деца ће имати и практичну обуку, на којој ће имати прилику сами да покажу све што су научили. Поред тога, запослени у школи имаће могућност, на штанду Црвеног крста, да измере ниво шећера у крви и крвни притисак.

Такође, позивају се сви заинтересовани мештани насељеног места Чонопља да истог дана, у 9:00 часова, у Дому пензионера у Чонопљи, изврше контролу нивоа шећера у крви, као и крвног притиска.