АЛЕКСА ДУДУКОВИЋ ПРВИ ДОПЛИВАО ДО ЧАСНОГ КРСТА

У организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ и Спортског савеза града Сомбора на Градском купалишту „Штранд“ данас је одржано богојављенско пливање за Часни крст.

Деоницу од 33 метара први је препливао седамнаестогодишњи Алекса Дудуковић, коме је ово било прво учешће на традиционалном надметању. Алекса је истакао да је све прошло у најбољем реду и да је одувек маштао да плива на Богојављење и стигне до крста. Он је поручио свакоме ко жели да учествује, али има страх, да је ово догађај који не треба пропустити, али да се свакако треба добро припремити за пливање у зимским условима.

У част прославе великог хришћанског празника Богојављења у Сомбору је пливало 53 пливача, а међу учесницима биле су и четири жене. У традиционалном верском обичају, локалним учесницима, придружили су се и гости из Белорусије.

Подршку такмичарима пружили су бројне установе и суграђани који су се окупили на „Штранду“, међу њима су били и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонија Нађ Косановић.