АУДИЦИЈА ЗА ПРЕДСТАВНИКА СОМБОРА У ТАКМИЧЕЊУ „РИТАМ ЕВРОПЕ“ 16. МАРТА

Град Сомбор и ове године учествоваће на музичко-сценском такмичењу за децу и младе „Ритам Европе“, а аудиција за одабир сомборског представника одржаће се 16.03.2023. године са почетком у 15 часова у Малој (балетској) сали Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, на адреси Венац Радомира Путника број 2.

„Ритам Европе” је највеће музичко такмичење у земљи, намењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, деци и омладини целе Србије, која су врхунског талента за певање и плес. Програм „Ритам Европе” ће се у 2023. години емитовати уживо на телевизији са националном покривеношћу, као и претходних година.

Одабрани представници градова и општина ће имати прилику да свој таленат за певање и плес усавршавају током вишемесечних припрема, са тренерима гласа као и уметничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

Заинтересовани на аудицију могу да се се пријаве слањем поруке на инстаграм налогу @rhythm_of_europe или вибер-ом/ватсап-ом на број телефона +381606555013. Пријава треба да садржи име и презиме, годину рођења и град из којег долазе. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког од члана групе. Плесачи са собом на аудицију треба да понесу на флешу (УСБ)  музику уз коју ће играти и плесати.

Уколико деца из било којих разлога нису у могућности да се пријаве, могу се појавити на самој аудицији и представити свој таленат у песми или плесу.

Финале овогодишњег фестивала „Ритам Европе“, на коме ће учествовати одабрани представници градова и општина, одржаће се у Зрењанину, а победник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном покривеношћу. Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu .

Подршку деци и омладини Србије кроз овај телевизијски формат, највећи ове врсте у земљи, дају и амбасадори земаља Европе, Европске уније, Аустралије и Израела.