БЕЗБЕДНО СКЛАДИШТЕЊЕ АНИМАЛНОГ ОТПАДА

Градоначелник Ратковић посетио ЈКП "Чистоћа"

Градоначелник Ратковић посетио ЈКП „Чистоћа“

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, члан Градског већа за област заштите животне средине Слободан Станић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Мирослав Ковачић посетили су данас Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ Сомбор поводом набавке нове покретне хладњаче која ће служити за складиштење и транспорт анималног отпада са територије Града Сомбора.

„Град Сомбор је расписао јавну набавку за израду пројектно-техничке документације за прихватилиште за анимални отпад у Граду Сомбору. Док не буде завршена пројектно-техничка документација и док се не изнађу средства за финансирање реализације пројекта,  Град Сомбор је заједно са Јавним комуналним предузећем Чистоћа набавио једну покретну хладњачу где ће се тренутно смештати сав анимални отпад, док не буде решена трансфер станица“ изјавио је овом приликом члан Градског већа Мирослав Ковачић и додао да се сав анимални отпад са овог места односи у „Енергозелену“ у Инђију.

Услуга бесплатног одвожења угинулих животиња доступна је свим становницима града, приградских насеља, салаша и свих села са територије Града Сомбора. Ова услуга финансира се средствима из буџета Града Сомбора, а спроводи је служба Зоохигијене ЈКП „Чистоћа“.

Власници, односно држаоци животиња у случају угинућа треба телефонским путем да поднесу захтев за преузимање угинулих животиња. Приликом пријаве потребно је навести име и презиме власника угинуле стоке, место и адресу, време угинућа, врсту, оквирну тежину и број угинулих животиња, а надлежна служба ће изаћи на терен у року од 48 часова од тренутка када је примљен позив.

Напомињемо да непрописно одлагање угинулих животиња неповољно утиче на здравље свих становника и повлачи наплату казне, те  молимо власнике да евентуално угинуће својих грла стоке пријаве надлежној служби на бројеве телефона 025/415-788 или 063/11-99-625, сваког радног дана и суботом од 8 до 14 часова.