ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЛЕПИХ ОДРЖАНА У СОМБОРУ

У Сомбору је у петак, поводом обележавања Међународног дана слепих – 15. октобра, одржана Свечана академија у организацији Удружења слепих Сомбор које је овом приликом прославило 70 година постојања. Ово је уједно била и централна прослава 75 година рада Савеза слепх Србије и 50 година постојања највеће библиотеке за слепе на Балкану „Др Милан Будимир“.

Присутне је испред Града Сомбора поздравио градоначелник Антонио Ратковић, честитавши велики јубилеј 70 година постојања Сомборском удружењу и захваливши им се на веома активном учешћу у различитим манифестацијама и активностима које се организују у граду.

Председник Удружења слепих Сомбор Слободан Славујевић овом приликом захвалио се пријатељима Удружења који су помагали и били подршка током свих ових 70 година, а председник Савеза слепих Србије Милан Стошић рекао је да је Сомбор град који је својом подршком успео да организацију слепих у Сомбору сврста у ред најуспешнијих организација у Савезу слепих Србије и да је ово удружење пример другима због начина на који се овде ради, ентузијазма који се овде може срести, као и људске солидарности.

Прослава је протекла уз богат културно-уметнички програм, проглашени су победници литерарног и ликовног конкурса на тему „Живот са белим штапом“, а додељене су и захвалнице пријатељима Удружења слепих Сомбор.