ДАЈ КРВ – СПАСИ ЖИВОТ: АКЦИЈЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У СОМБОРУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, заједно са члановима Градског већа Антонијом Нађ Косановић и Ђорђем Зорићем, придружио се данас суграђанима у акцији добровољног давања крви.

„Јуче смо имали прилику да обележимо Национални дан добровољних даваоца крви, а данас испред Градске управе, одазвали смо се добровољном давалаштву. Овом приликом бих се завалио свим људима који су издвојили своје време и дошли да дају крв. Видимо да је од раног јутра већ велики број људи овде, што нам је изузетно драго и апелујем на све људе који имају могућност да дођу и дају крв, јер нама је то можда пар минута, а некоме ће то значити много“, поручио је градоначелник Ратковић.

Акције добровољног давања крви у Сомбору организује Црвени крст Сомбор, у сарадњи са партнерима из Завода за трансфузију крви Војводине. Крв могу да дају особе старости од 18 до 65 година живота, које су здраве и добро се осећају. Једном јединицом крви могуће је да се спасу три људска живота. Кратким систематским прегледом давалац крви проверава своје здравствено стање, сви састојци крви се нормализују веома брзо по давању крви, а крвне ћелије се обнављају млађим ћелијама из коштане сржи.

План редовних акција добровољног давања крви за 2022. годину у Црвеном крсту Сомбор можете да огледате овде.