ДАМЈАНА ПЕРЕНЧЕВИЋ НАЈБРЖА У ТРЦИ „ДАМЕ ТРЧЕ“

Јуче је код Градског купалишта Штранд, одржана седма по реду трка “Даме трче”. Учешће у трци узело је око 80 дама из Војводине, које су трчале 5 километара дугу трасу од Штранда ка Тромеђи. Испред Града Сомбора, манифестацији је присуствовала чланица Градског већа Антонија Нађ Kосановић.

Пристуни су сведочили још једној трци за памћење између две тренутно најбоље градске дугопругашице, Тијане Kабић и Дамјане Перенчевић. Kабић је држала темпо и имала вођство до пред крај трке, али је Дамјана у задњих пола километра направила недостижну разлику и тако остварила победу на овогодишњој трци. Треће место истрчала је Јелена Чортан чланица АРСУ “Следи МЕ” Сомбор.

У оквиру манифестације “Даме трче”, одржала се и “Трка за срећније детињство” у организацији Црвеног Kрста Сомбор.

Око 100 сомборских школараца, од И до ИВ разреда, трчало је својих 300 метара упркос неповољним временским условима, те су показали велико занимање за физичку активност. Победник код дечака био је Вук Бошковић, док је друго место припало Угљеши Kерезовићу, а треће Јовану Маричићу – сви ученици Основне школе “Доситеј Обрадовић” Сомбор. Победница код девојчица је била Никол Kедуеш, Основна школа “Братство-јединство” из Бездана, док су на другом и трећем месту биле Миња Шнајдербег и Милица Ресановић, обе ученице Основне школе “Доситеј Обрадовић” Сомбор.

Захваљујући учешћу и донацијама, током Трке за срећније детињство прикупљено је 9.700,00 динара, који ће бити утрошени за куповину играчака и наставног материјала за Дечије одељење Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор.

Седмо издање трке “Даме трче” организовали су Атлетско рекреативни клуб “Сомаратон” Сомбор у сарадњи са Спортским савезом Града Сомбора и Црвеним Kрстом Сомбор, а уз подршку Спортског центра “Соко” и других градских институција и приватних партнера.