јан 06

ДАРИВАЊЕ ПРВОРОЂЕНЕ БЕБЕ У 2021. ГОДИНИ – АЛЕКСЕЈА ЧЕЉУСКЕ

Градоначелник Антонио Ратковић и заменица градоначелника Љиљана Тица донели су поклон малом Алексеју и његовој породици

Градоначелник Антонио Ратковић и заменица градоначелника Љиљана Тица донели су поклон малом Алексеју и његовој породици

Дечак Алексеј Чељуска је прва беба рођена 2021. године у породилишту Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору. Алексеј је напредна беба, тежак је 3,800 килограма и дугачак 52 центиметара, а рођен је 1. јануара у 3 часа.

Алексејево рођење родитељима су данас честитали градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и заменица градоначелника Љиљана Тица и овом приликом им уручили  поклон честитку у износу од 100.000,00 динара, као и пригодне поклоне.

„Даривање прворођене бебе за мене представља један од најдражих догађаја током године. То је један симболичан начин на који градска власт жели да пружи подршку родитељству поред осталих мера популационе политике које је Град већ установио, као што су сервис за подршку родитељства, реконструкција породилишта, нова Одлука о вантелесној оплодњи и подршка младим пољопривредним газдинствима. Град ће и у наредном периоду ослушкивати потребе и развијати услуге и мере подршке у складу са тим потребама, како би учинили бар мали помак у смислу повећања наталитета на територији Града Сомбора“ поручио је градоначелник Ратковић.

Званична интернет презентација