јул 07

ДЕФИЛЕ ЈАХАЧА, ФИЈАКЕРА И ЗАПРЕГА – ПРОМОЦИЈА СОМБОРСКЕ ФИЈАКЕРСКЕ ТРАДИЦИЈЕ

Антонио Ратковић заменик градоначелнице града Сомбора званично отворио  IV Дефиле јахача, коња и запрега

Антонио Ратковић заменик градоначелнице града Сомбора званично отворио IV Дефиле јахача, коња и запрега

У организацији удружења љубитеља коња „Западна Бачка“ данас је на градском хиподрому Сомбор одржан IV Дефиле јахача, фијакера и запреге – Сомбор 2019. Дефиле је посвећен грађанству и свим љубитељима коња, старих обичаја и сомборске фијакерске традиције. Покровитељ манифестације је град Сомбор и Туристичка организације града.

Дефиле представља промоцију свих фијакера, јахача и свих љубитеља коња, кажу организатори додајући да је дефиле приказ љубави и поштовања према племенитим лепотанима, односно коњима. Коњи су најлепше животиње од давнина сматране човековим најбољим пријатељем, јер човек у коњу налази снагу без суровости, лепоту без сујете и пријатеља без интереса.

 На градском хиподрому у Сомбору многобројној публици у дефилеу ове 2019. године представило се 36 фијакера уз пратњу 14 јахача.

Након интонирања државне химне дефиле је званично отворио Антонио Ратковић заменик градоначелнице града Сомбора који је отварајући дефиле истакао:

„Велико вам хвала за ову прелепу слику коју шаљемо из Сомбора, јер знамо колико љубави данас треба да би се ово све одржало. Задовољство је што видимо и много младих људи, што свакако радује јер доказује да историја и традиција коњичког спорта и љубави према овој племенитој животињи има своје младе наследнике. Сигуран сам да ће град Сомбор и даље наставити да подржава овакве манифестације “ рекао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Након дефилеа за све заинтересоване посетиоце организована је бесплатна вожња фијакером.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација