ДЕЛЕГАЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА ИТАЛИЈЕ БОРАВИЛА У СОМБОРУ

Председник Црвеног крста Италије и потпредседник Међународне федерације друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца Francesco Rocca, имао је само речи хвале за сомборски Црвени крст

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић, приредили су пријем за чланове делегације Црвеног крста Италије током њихове посете  Црвеном крсту Сомбор.

Председник Скупштине и градоначелница поздравили су госте и истакли да цене рад и мисију коју организација Црвеног крста има, те да у Црвеном крсту Сомбор имају  поузданог партнера.

Председник Црвеног крста Италије и потпредседник Међународне федерације друштва Црвеног крста и европског Црвеног полумесеца  Francesco Rocca, имао је само речи похвале за рад сомборског Црвеног крста.

„У раду сомборског Црвеног крста огледају се основне карактеристике које овакве организације морају имати у раду са људима који су прошли кроз егзодус, а то су – посвећеност и пажња. Сигурно је да томе доприноси и локална заједница“, рекао је Rocca и  захвалио се на пријему.

На пријему у локалној самоуправи били су и сарадници у службама италијанског Црвеног крста,  Guendalina Conte, сарадник  за међународну сарадњу и  Tommaso dela Longa, сарадник за комуникације.

Испред Црвеног крста Србије на пријему су били Симка Сомер, потпредседник Црвеног крста Србије, Лидија Риц Рихтер, секретар Црвеног крста Војводине  и Љубомир Миладиновић, руководилац Службе за међународну сарадњу Црвеног крста Србије.

Са  гостима су били и представници Црвеног крста Сомбор, Биљана Клипа секретар и прим. др Милан Зобеница, почасни председник Црвеног крста Сомбор.

Гости су током посете Црвеном крсту Сомбор, 27. септембра, детаљно информисани о раду ове организације, функционисању народне куњихе и других програма. Посетили су Прихватни центар за мигранте, као и читаоницу коју је Црвени крст отворио у овом објекту.

                                                                      Послови информисања и односа са јавношћу