ДОДЕЉЕНО ЈОШ 100 АУТО СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ У САОБРАЋАЈУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора уручили су данас 100 ауто седишта родитељима који су седиште добили путем јавног позива који је расписао Град.

 Савет за безбедност саобраћаја током 2021. Године доделио је 200 ауто седишта за најмлађе суграђане

Јавни позив је био расписан од 7. до 9. априла 2021. године, а седишта је добило првих 100 родитеља који су се пријавили и испунили прописане услове.

Чланови Савета за безбедност саобраћаја (први ред)

Члан Савета за безбедност саобраћаја Лука Милановић истакао је да је Сомбор један од водећих градова у Србији који чини све како би повећао степен безбедности саобраћаја у свом граду.

Aуто седишта на поклон суграђанима

За један од главних приоритета у свом раду Савет за безбедност саобраћаја поставио је унапређење безбедности најмлађих учесника у саобраћају. Ове године додељено је 200 ауто седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана (за првих 100 беба које су рођене у 2021. години и још 100 путем конкурса). Поред овог даривања, наставља се са опремањем вртића у граду и насељеним местима, уређењем зона школе, поделом прварица, едукацијама предшколаца и школараца, а у плану за ову годину је и постављање два брзинска дисплеја у Коњовићевој улици и на Стапарском путу.

Градоначелник Антонио Ратковић најавио је будуће активности Савета

Приликом свечане доделе градоначелник Антонио Ратковић је најавио да ће Град и ове године, током маја или јуна, организовати и јавни позив за доделу седишта за вожњу деце бициклом, јер су прошле године суграђани исказали велико интересовање за ову акцију.

Свечана додела ауто седишта

Средства помоћу којих се финансирају све активности Савета за безбедност саобраћаја обезбеђена су из наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.

Свечана додела ауто седишта за вожњу најмлађих суграђана