мар 07

ДОНАЦИЈА ЗА ДРУШТВО ПОДВОДНИХ АКТИВНОСТИ „СОМБОР“

Градоначелница Душанка Голубовић, председник Друштва подводних активности „Сомбор“ Горан Зелић, представници градске управе града Сомбора и чланови друштва подводних активнсти

Градоначелница Душанка Голубовић, председник Друштва подводних активности „Сомбор“ Горан Зелић, представници градске управе града Сомбора и чланови друштва подводних активности

Данас је на популарној Тромеђи градоначелница Сомбора Душанка Голубовић испред града Сомбора уручила Друштву подводних активности „Сомбор“ пловидбено возило AP – 195B“  и пловидбену дозволу броја: 342-17-29/19 са датумом издавања 28.02.2019. године и на коришћење без накнаде следеће покретне ствари: гумени чамац укупне вредности 168.000,00 динара са ПДВ-ом и нови ванбродски мотор укупне вредности 169.800,00 динара са ПДВ-ом.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је, уручујући овај чамац, истакла да је ово једна од првих активности које ће град током 2019. године спроводити, како у циљу опремања, тако и у циљу деловања службе цивилне заштите на територији града Сомбора.

„Наш циљ јесте да сви они који учествују у области ванредних ситуација имају што квалитетније услове за превенцију, пре свега, али и за правовремено реаговање у случају да дође до неке од ванредних ситуација. У  том смислу ову активност, односно набавку чамца, урадили смо у сарадњи са Друштвом подводних активности „Сомбор“,  које свакако има одличне акције и од раније, и које спроводи бројне активности на територији града Сомбора и шире“ рекла је градоначелница и додала „ Драго нам је да смо имали прилику да на овај начин помогнемо једном активном друштву које квалитетно ради и окупља бројне активисте и волонтере. На овај начин помогли смо и самом граду и нашим суграђанима у ситуацијама које, наравно, не желимо да се догоде, али и ако се догоде, да буду са што мање последица“ рекла је градоначелница и додала да ће се са оваквим активностима наставити и када су у питању добровољна ватрогасна друштва, и када је у питању комплетно формирање једне цивилне заштите које очекујемо да буде током ове 2019. године.

У име Друштва подводних активности „Сомбор“  Горан Зелић, председник удружења,  се захвалио граду Сомбору који је пружао помоћ у раду Друштва у целокупном претходном периоду од 35 година.

„Посебно се захваљујемо на овој последњој донацији у виду чамца и мотора који ћемо користити за наш тренажни процес и за ванредне ситуације, уколико буде било потребе, јер  град Сомбор налази се на Дунаву, кроз град Сомбор протиче Велики бачки канал. Протеклих година били смо сведоци великих поплава које су задесиле Србију, а чланови Друштва подводних активности нашли су се у првим редовима и помогли су нашим суграђанима да спрече последице које наступају услед поплава“ рекао је Горан Зелић и додао да је клуб веома активан и на спортском плану. Тренутно су прваци државе у брзинском роњењу и пливању перајима у најтежој ронилачкој дисциплини подводне вештине.

Овај гумени чамац са ванбродским мотором одговарајуће јачине град Сомбор уступа  Друштву подводних активности „Сомбор“ како би га могли користити за тренажни процес заштите и спасавања на води и под водом.

                                                                     Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација