јун 02

ДОЗВОЉЕНО ОКУПЉАЊЕ ДО 1000 ЛИЦА НА ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ

Према Наредби Министра здравља од 01.јуна 2020.године ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 забрањују се јавна окупљања на целој територији Републике Србије на јавним местима:

  • у затвореном простору – када се истовремено окупља више од 100 лица.
  • на отвореном простору – када се истовремено окупља више од 1.000 лица.

За време дозвољеног окупљања на јавним местима у затвореном простору морају бити примењене све превентивне мере које се односе на дезинфекцију, санитарно-техничке и хигијенске услове.

Изузетно, спортским такмичењима на отвореном простору може присуствовати већи броја лица, с тим да растојање између присутних лица износи најмање један метар. На улазу за публику, приликом спортског догађаја којем је дозвољено присуство већег броја мора бити истакнуто обавештење о максималном броју лица која могу да присуствују догађају док мера траје.

Забрана окупљања траје док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 на територији Републике Србије.

Наредбу о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору („Службени гласник РС“, број 78 од 29. маја 2020.) можете прочитати и преузети ОВДЕ.

Званична интернет презентација