ДВА МЛАДА СОМБОРЦА ПРЕДСТАВЉАЈУ СРБИЈУ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић организовао је данас пријем за представнике Удружења спортских риболоваца „Magic fish“, поводом предстојећег надметања на Светском првенству у спортском риболову.

Два Сомборца, уз подршку града, имаће прилику да у мађарском Солноку представљају Србију на Светском првенству у дисциплини лов рибе удицом на пловак. У категорији кадета до 15 година статус репрезентативца остварио је Небојша Шарчански, док је у категорији јуниора до 20 година статус репрезентативца остварио Василије Милошевић. Оба такмичара изборила су се за улазак у репрезентацију врхунским резултатима на претходно одржаним Државним првенствима.

За 60 година постојања Савеза спортских риболоваца Србије ово је први пут да ће на светском надметању у наведеној дисциплини учествовати такмичари из сомборског клуба УСР „Magic fish“.

На пријему су били и члан управе клуба Живојин Шарчански и председник и тренер УСР „Magic fish“ Сомбор Дамир Милошевић, као и члан Градског већа Антонија Нађ Косановић председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић и Милош Алексић из Одељења за друштвене делатности Градске управе.

Представници клуба „Magic fish“ захвалили су се свима који су помогли да се омогући одлазак ова два репрезентативца на престижно такмичење, а градоначелник је пожелео такмичарима пуно успеха на предстојећем Светском првенству уз риболовачки поздрав: БИСТРО!

Такмичења се одржава од 1. до 8. августа 2021. године.